Upravo zbog vaše sigurnosti, obvezna oprema se mora nositi u trajanju cijele utrke. Vrijeme se može promijeniti vrlo brzo, potrebno je da ste spremni na sve klimatske uvjete.

 

Dio Opis RED BLUE GREEN
Mobilni telefon s napunjenom baterijom Signal mobilne telefonije na stazi varira od odličnog do vrlo slabog u određenim područjima. DA DA DA
Zviždaljka Bilo kakva vrsta zviždaljke DA DA DA
Astrofolija Termalna folija DA DA DA
Osnovni set prve pomoći Sterilna gaza, zavoj, flasteri DA DA DA
Čaša ili bidon Na okrjepnim stanicama neće biti dostupne čaše DA DA DA
Spremnik s min. jednom litrom tekućine Bočice ili mijeh s minimalno jednom litrom tekućine DA DA DA
Čeona lampa Bilo kakva, samo da svijetli DA

OBVEZNA OPREMA KOJU OSIGURAVA ORGANIZATOR

Sljedeći dijelovi opreme se preuzimaju na potvrdi prijava

Dio Opis RED BLUE GREEN
Startni broj (BIB) Mora se nositi cijelo vrijeme utrke na vidljivom mjestu na prednjoj strani (ziherice su u kompletu sa startnim brojem). Startni broj se ne smije nositi na nogavici ili hlačama. Preporučeni način za nošenje startnog broja je na pojasu za startni broj koji vam omogućava da startni broj uvijek nosite iznad svih slojeva odjeće. Organizator ne osigurava pojaseve za startne brojeve ali se isti mogu nabaviti na Expo sajmu u sklopu manifestacije. DA DA DA

OSTALA PREPORUČENA OPREMA

Dio
Krema za sprječavanje ojedina
Krema za sunčanje
Marama ili kapa
Rezervne čarape
Bogatiji komplet prve pomoći (sterilne komprese, ljepljiva traka, flasteri za žuljeve, antiseptičke maramice i sve eventualne osobne lijekove)

 

Zašto od vas tražimo da imate obveznu opremu?

PROVJERA OBVEZNE OPREME

Svi natjecatelji na Valamar Trailu moraju proći kontrolu obvezne opreme prije nego dobiju svoj startni paket i startni broj. Vaša oprema će se kontrolirati na potvrdi prijava prije nego što pokupite svoj startni paket i broj.

Što se dešava ukoliko ne prođete kontrolu obvezne opreme?

Ukoliko ne prođete kontrolu obvezne opreme, morati ćete nabaviti opremu koja vam nedostaje. Na Expo-u uz utrku će se moći nabaviti oprema, a startni broj i paket ćete moći preuzeti kad kompletirate obveznu opremu.

Hoće li vam se kontrolirati oprema tijekom utrke?

Hoće, obvezna oprema će se nasumično kontrolirati i ukoliko vam neki dio opreme nedostaje, nećete moći nastaviti dok ne kompletirate obveznu opremu. Usput, dobiti ćete i vremensku kaznu.